Kvalitetstid..:)

Min kvalitetstid är kommen! Jag skall få privilegiumet att umgås med min 11 åring alldeles ensam i flera dagar. Inte så att vi aldrig varit själva. Men jag måste hela tiden slå band på mig för att inte göra livet surt för lillasyster. genom att ständigt ha med båda..Nu har jag lovat att besöka vartenda lekland i Sverige och skall verkligen strectha på tåligheten. Allt för att tillgodose mitt dåliga samvete och hennes ledsna ögon...HUA High Chapparal here we come..
Nu bär det av på vår första tjejresa till London och jag är toknervös...Ser på mitt ansvar med stora ögon och hittar farligheter redan på Landvetter..Flygresan skall vi inta tala om. Har redan förberett alla möjliga störtlandningstal till min dotter, eventuella kapnings förberedelser...Väl framme på Heathtrow börjar det riktiga äventyret. From nu skall jag hålla min dotter i handen HELA TIDEN (tre rullväskor kommer nog bli knöligt, men första hjälpen tar en hel i anspråk). Skriver man sitt mobil nummer på en elvaåring och isåfall med hur många siffror??Vänster trafiken har vi övat på hemma nu i vardagsrummet. En får låtsas vara bil och en går över övergångstället..resten surrar runt i hög hastighet...Tror hon fattat vilket håll hon skall titta nu..I hemmet ligger postit lappar "all over the place" och min sambo har nästan fått en hel bok om barnuppfostran att plugga in. Kommer hon att GRÅTA ihjäl sig, min lilla docka, medans jag är i fjärran land i FLERA DAGAR (4)???
Kan låta som ett mindre psykfall som skall på weekend trip till en storstad, kommer hon knapra lugnande under hela vistelsen?
Noop för jag vet att så fort allting börjar då tar jag över och vår kvalitetstid börjar på riktigt:)

Vårda dem du har medans du har dem..

Att förlora någon eller att inte ha någon är en känslomässig stymping. Saknaden och undran är för stor att förstå. När man blir lämnad finns frågor utan svar och ett tomrum som ekar. Det är konstigt att förstå hur det känns och det är inte meningen att man skall kunna förklara.(var sak har sin tid) Saknad och smärta ter sig annorlunda för alla och syns på utsidan hos några men så olika ändå.

Den som har lämnat har en berättelse och dagar som fanns med liv, det som måste berättas. Jag vet att min smärta och min saknad för den jag förlorat finns inuti mig och att berättelsen med hans liv är en saga som finns sparad. Jag måste välja att se att jag uppskattade och fann lyckan i honom medans han fanns och att han kände det när han somnade. Finns det något jag kunde har gjort annorlunda? Vem vet, men jag vill ändå mana på de som fortfarande har sina kära kvar. Att försöka älska och förstå. Inte alltid så lätt, men när sista ordet är sagt. Finns det ingen återvändo.



med solen kommer kärleken...

Marskatterna har just tittat ut och hunden min har blivit komplett galen.. Det doftar från varje liten vrå i naturen och marskatja är toklycklig!!..
Solkatterna har kommit fram ur sitt ide och dansar samba på mitt köksbord. (Slår finalen i Lets Dance med hästlängder)
Klockan är vriden ett varv framåt och  det nya och tidiga ljuset får fönstrena att se TOTALSKITIGA UT...jämfört med  tidigare NORMALSKiTIGA!!.
Toaletten har gått sönder och läcker, MEN hur skall man kunna lämna denna vackra dag åt sitt öde. SILVAN får vänta...

Jag kom på mig själv med att småskutta på skogstigen idag och min hund tittade som om jag blivit galen...Det gröna, det sköna, det blå in emellan kronorna, tystnaden och fuktig mossa. Det är så man vill skrika. Jag vill skrika att nu måste vi älska och ta hand om varandra, kramas och hjälpa till. Finnas där för de som behöver och samla energi från solen. Det spritter i bröstet och jag är så lycklig för de jag har. Nu bär det snart iväg på kvalitetstid med min stora och snart 12-åriga dotter. En trip till London skall ge oss några härliga dagar tillsammans.
Fick en fin stund  & en vacker vår dag med min familj. Med solen kommer och syns kärleken!!


Plocka äpplen ..kiss my ass

Den som någonsin så mycket som fnyser att Friskis jympa handlar om att plocka äpplen..Har jag nånsin sagt det???!!
I min nyförälskelse till Friskis och med min lyriska inställning gick jag idag för att "jympa". Min lika coola och aningen äldre väninna var med och vi småskrattade i början av uppvärmningen när armarna runtomkring började nå taket samtidigt som tårna sträcktes...Efter det följde ca 5 minuter av fnittrande uppvärming.

Sen blev det TYST! och i hela 45 minuter flåsade vi båda runt med bedjande blickar alldeles rödmosiga i ansiktet. Medleåldern i denna 100 sal var ca 45-50 och ändå var jag och min heta väninna svettigast och tröttast!!
Friskis & Svettis jympa är riktgt Frisk och svettig träning.

Plocka äpplen KISS MY ASS!!


Spårlöst försvunnen & lyckligt hittad..

I programmet "spårlöst" kan vi följa hjärtskärande familje draman där olika övergivna söker efter sina önskade familje medlemmar. Har fått inside från tv och man betackar sig för att ta emot de fall där hopplösheten skriker... INGA svåra fall Alltså. I hela livet finns det inga som helst möjligheter trots fantastiska ersättare att leva utan vetskapen om biologisk familj. Informationen om en biologisk fader fick jag när jag var 7 år. Med tanke på min unga ålder tycket jag att det var det coolaste jag kunde tänka mig framtills han kom på besök ( risk för viss felaktig återberättande pga minnes luckor) och jag satt under ett lakan hängd över en strykbräda. Efter det så var min pappa min pappa och min biologiska far en person som skrev brev och som jag träffade fåtalet ggr under min uppväxt. Jag har haft en fantastisk pappa som sedan två år är avliden i fruktansvärd cancer. Jag har sedan många år bestämt mig och jag blev lagligt adopterad av just honom när jag var över 18 år. Lusten efter en person som inte sökte rätt på mig och som sedan ett möte vid 20 tystnade på riktigt, den lusten avtog...!! Men funderingarna tar ALDRIG slut och jag vet att jag saknar svar på mitt arv. Jag har rent fysiskt ärv min biologiska fars ögon, hudfärg och hårfärg. Jag har trots blåögd far till mina barn, fört den genetiken vidare. Jag har få väldigt påtagliga medfödda talanger, men jag kan skriva. Jag är tvungen att ta reda på varför, vad, vem och HUR i hela fridens namn man kan leva på denna jord och veta att man har ett barn som man inte vet ngt om??
Att hitta honom var förvisso lite klurigt, men en gång biologisk ...alltid biologisk. Skattemyndigheterna visste minsann var han fanns och en vecka senare var brevet i väg.. Jag har idag fortf tung sorg och saknad för min pappa som var där för blöjbyten, nattningar och vattenkoppor. Han som även var där under moppeåldern och senare under sömnlösa nätter. Han som hämtade mig och körde mig över hela atlanten, bara jag bad honom. Och främst han som lärt mig att tro på mig själv och att alltid komma i tid. Sedan ett drygt halvår lär jag trevande känna en mycket intresserad och ångerfull biologisk far. Allt är förlåtet och framtiden har en lovande utsikt. Så med en spårlöst försvunnen far fick jag även en lyckligt hittad skara med halv syskon..Thumbnail (tjejerna är idag 18,20,) ...

När kom våfflorna in i bilden?

I dag är " våffeldagen" och alla svenska vispar våffelsmet för glatta livet. På Ica butiken stod en Event tant i rutigt förkläde och delade ut ngn GI variant på våffla ...GI våffla allvarligt?? Fett skall det vara!!! Funderingen går ju inte obemärkt förbi hur allt kristet i ursprunget alltid blir ett komersiellt tjosan, fullt med intäkter...

Enligt Wikipedia kan vi lära oss följande:

"Bebådelsen", Jungfru Marie Bebådelsedag, Herrens bebådelse, firas idag den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Jesus "blev till" i Marias sköte. Jungfru Marie bebådelsedag handlar om hur ängeln Gabriel bebådade (förutsade) Jesu födelse

Därför äter vi våfflor, för att Jesus började sin resa i Marias sköte..Sug på den du!  Alltså  var det "vår fru" Maria som i sin ordföljd blivit vårfrudagen..och hoppsan sedan snubblade ngn och det blev våffeldagen Helt Givet!

Jag äter i alla fall glatt våfflor med mycket grädde och sylt och kommer inte en enda gång fundera på Jungfu Marias sköte...
.

Apropå just det så hörde jag idag att det finns en förnämlig grupp kvinnor som går omkring på stan och får en annan att framstå som just Jungfru Maria. Enligt hörsägen är de varannan helg ute och jagar villebråd (män) och har efter många år instängda i ngt kök kommit underfund med sin nya längtan. Mäns könsorgan!!!!??? Japp, kåta fruntimmer i 40 års åldern som högt och ljudligt uttrycker sin vilja. (HJÄLP)Alltså ligg med vem ni vill, lev ut ert sexuella jag, Men för bövelen med lite stil!!! Oavsett om det verkar som att den moderna 2000-tals unga kvinnan har utformat ett raggningsknep som heter Rakt på sak, så tror jag ändå att den lite smygande åtran väcker större begär hos mannen....
Bara ett gott råd....:)))) Med risk för att bli lynchad!!


Ett halleluja moment..

Så många och märkliga ting,
Det som verkligen sker runtomkring..
Tankebanor som alla flyr från en verklig dag,
Det innersta söker sig  efter ett andra jag.

I människor vi möter , vi känner och ser,
Finns längtan om  något nytt och mycket mycket mer.
Vi tror på det vi ser och  vi jämför ändå,
Liknelser finns det inga, men längtan funkar så.
Jag vill vara du och du vill vara jag,
Inget blir bättre men man drömmer ett tag.

Stanna ett ögonblick och låt livet förstå
Att människan du möter kan lära dig då.
Att du är viktig och har mycket att ge
Ger livet näring och får någon att se.


Att JUST DU duger!!


Blir tokig på människor som är bra och som pga okunniga Dårar känner sig odugliga..
Fick ett "Halleluja moment" och ut kom poesi...


Veckans Skönhetstips..

Jag har ju lite grand lovat mig själv att inte blogga om meningslösa skönhetsprodukter. Men varje gång ngn Fahrman dyker upp framför näsan på mig så blir jag så alldeles oroväckande upprörd. Alltså ja visst, man kan ju helt och hållet sluta att läsa olika kvällstidningar för att slippa.MEN jag tycker lite grand om att skratta åt diverse olika tips, och de fantasilösa modebilder där Sofi (en Fahrmans) själv ställer upp i "det senaste modet". Komplettering av de outfits som hon själv stjäl rakt av från gräddan i Hollywood, är naturligtvis hur vi skall ta hand om vår kropp och hud.
I sista nummret av en bilaga till en kvällstidning kan man läsa följande tips" Ge ditt ansikte en uppfriskande dusch/sprayning på eftermiddagen framför datorn" Produkten från blablabla innehåller Apelsin och vitaminer...HUR kommer det sig att vi tjejer hela tiden måste spruta massa skit i ansiktet? Framförallt så kostar blabla bla produkten med apelsin 270 riksdaler. Mig veteligen så borde  innehållet av det avkast som ges varje eftermiddagsfika från en RIKTIG apelsin ge bättre effekt. Hur många ggr har man inte blivit träffad av den saften?  I samma tidning skvallras det en del och våra svenska paparazzis har lyckats att fånga en bild av Runar som gör slingor...Är inte det just ett ögonblick när du själv sitter på en trendig salong med STORA fönster som du kan döda om ngn kommer förbi för att se dig med hela huvuet inklätt i folie toppat med en stor plastpåse eller en värmehuva...
Åter till Fahrman som är orolig för att man inte redan skaffat sig en vårjacka och säger att det är HÖG tid nu? Känner ni stressen? NOT!! Det blonda hårsvallet, förmodligen inskaffat på samma salong som Runar, är toklockat och innehållet i hennes "härliga skönhetsnyheter" lika tomma på innehåll.
Jag följer också modet, det intresset var inplanterat i mitt kön sen födseln, jag tycker kläder är kul och intressant. Däremot tycker JAG Inte att kvinnor måste förlöjliga det intresset och framstå som wannabees till varje kändis som gör ett klädbyte. Fahrman skaffa dig egen identitet och blogga/skriv gärna om kläder men med lite mindre "köpta" åsikter!!

Jag skrattar också gott åt veckans skönhetstips....


Bland geggamojja & spindlar...Men ändå jag!!

Så var det dags för säsongspremiär av Robinson. Dokusåpan som står absolut längst ner på min lista om jag nu skulle bli tvingad att deltaga i ngn. Måste förövrigt tillägga att jag har en granne som gärna efter ett par drinkar alltid leker just den där" väljaleken"...Och så måste  man välja mellan typ pest eller kolera...dvs att ha sex med Bert Karlsson eller Karlsson på taket...(valet är ju givet...propellern gör garanterat underverk). I år skall Robinson  vara värre än någonsin vilket visade sig redan när de först anlände till den paradisiska ön och klev rätt ner i GYTTJA .
Undrar om det är därför de avstått från att skicka med en potentiell playboy brud i årets avsnitt..? Gyttjebrottning hade varit en självklar aktivitet för henne och fått programmet att framstå aningen mer TV3 igt än vad det var från början..

Så hur hade man valt nu om man stod inför hotelsefulla och tvångsmässiga inträden i en dokusåpa. Hade man hoppat in i ett Big brother Hus och låtit hela Sverige få se hur fort man glömmer kameran. Smaklöst konverserande blandat med hysteriska känsloflöden kryddat med lite halvnaket och i värsta fall en orutinerad fylla?  Eller skulle man glatt skutta iväg för att deltaga i Baren och eventuellt göra en "Meral", dvs inte bara IDIOT förklara sig själv fullständigt utan dessutom håna ett helt land, dess moraliska  och sedliga värdighet för att sedan gå raka vägen och operera om näsan??!!  Eller vad fasen kanske skulle man försöka charma en och annan genom att hoppa i blåkladerna och skutta runt med en högaffel i högsta hugg, lukta kobajs och rulla runt i höstacken med någon illaluktande bonde. Det låter ju verkligen lockande! Jag har ytterst svårt för att tvingas in ett val men när det kommer till hur jag själv skulle formulera min ansökan till något av ovan nämnda skit program så blir det nog så att jag syves och sist hellre hoppar ner i geggamojja och sover bland spindlar. Då är det i allafall ändå jag!


Se hela bilden

Mässfobier..

I mitt arbete som projektledare, ingår både mer och mindre tacksamma arbetsuppgifter.
Tacksamma uppgifter är allt som gör människor (även kallade kunder) glada! Tacksamt kan naturligtvis också vara om VD:n skulle råka tycka att något är bra. De mindre tacksamma uppgifterna är enligt mig allt som inkluderar riktigt skit väder och Mässor. Jag menar egentligen inga specificka branch relaterade eller alt publika/fackliga mässor. Jag menar bara Mässor generellt. Och för att förtydliga det så menar jag inte heller det jobb som jag nyligen genomörde inför TUR mässan, dvs monterade en monter. Det var hiskligt kul och rekommenderas varmt!
Nej, jag menar när du i ottan kliver i ett par alldeles för trånga strumpbyxor ( sådana, där grenen hasar ner mot knäna hela dagen) och din mäss kjol sedan förra året är ännu trängre så att du måste sy ihop slitsen med det där lilla kittet de har på hotell, (det är ofta där man vaknar när man skall på mässa) OCH VEM FÖRÖVRIGT GÅR PÅ  2000-talet OMKRING MED KJOL MED SLITS? Ok representativa kläder och såklart REPRESENTATIVA SKOR!!! Vem fn kom på tanken att låta en kvinna stå på en mässa i 12 timmar i ett par stilett klackar..?? Dior (gubbe) , Dolce Gabbana (mer gubbar) Yves saint laurent ( gubbe!!!). När endast 5 timmar har gått är första paketet med plåster ett minne blott... och blåsorna finns förevigt. Att kasta in kvinnor i en mässmonter är en populär affärsstrategi och oavsett vilka Cv:n vi bär på försvinner aldrig dessa dregglande gubbar. De, som liksom glömmer bort att de är skickade av chefen för att nosa upp nya konkurrenter alternativt nya sparmedel. Vid sista mässan(represtentant för en IT koncern) hade en dansk konkurrent tagit dit två väldigt lättklädda damer .  De vinglade runt på något som jämfört med mina klackar, såg ut som styltor. Varv efter varv gick de,för att verkligen bidra till kvinnas mer intellektuella ståndpunkt. Grrrr Där stod jag och rabblade IT termer likt ett mantra och funderade om det kanske hade varit smartare att köra upp USB  minnet i Röven istället. PÅ GUBBARNA ALLTSÅ!!
Slutsatsen av detta är att jag i min monterings outfit kände mig mycket både fysiskt och psykiskt tillfredställd. I fotriktiga dojjor!!!

Mina mässfobier är totala!!! Framförallt när det är folk där...


Hittar faror överallt..

Efter jag (vi) fick mina älskade ungar så är Flume ride numera ett minne blott...Har tidigare aldrig funderat särskilt på själva konstruktionen. Men då jag åkte den sist hade jag å andra sidan inga barn. Nu har jag konsulterat väl ansedda konstruktörer och ÅKER DEN definitivt inte. Mina barn får naturligtvis åka flumride, men INTE när jag ser på.
Alla flygresor som tidigare bestod av total avkoppling påminner numera om ett nervöst sammanbrott och varje ljud kräver en noggran förklaring. Jag hittar faror överallt. Min kollega (som alla andra är minst hundra år mindre) skulle nyligen till fjällen. I stället för att glädjas med henne kom jag på mig själv med att fråga vem som skall köra bussen upp och hur känge han/hon haft körkort. Kan bara nämna att kollegan inte fattade ett dugg..

Jag har blivit en tekniker, en praktiker, en påläst jubelidiot som kan mer om allt än vad man måste. Hela huvudet är fullproppat med goda råd som är lika töntiga som de "60-70" tals barnen levde med...tex:Bada inte efter maten!!
(joop där satt vi alla svenskar på ,europeiska badstränder,som fullständigt kompletta galningar...i MINST 1 TIMME!!!!!!!!!!!!!! :O Galet!

Så älskling, när du nu ger dig av till Högfjällshotellet , dubbla långkalsonger är packade, det ena paret med värmeslingor har jag lagt överst. om ni hamnar i en ravin!! Det kan bli kallt! Två olika hjälmar beroende på vilken backe samt walkie-talkie och överlevnadskit för extremförhållanden. Boken om hjärt-lugnräddning ligger tillsammans med Apotekets stora hälso kitt och där finns även en bok med alla nödvändiga telefonnummer. Jag har namnat allt som är ditt och redan pratat med receptionen på hotellet så de vet vem du är och jag faxade upp bilder ifall du försvinner! Man vet ju aldrig.  Lift kortet är spärrat för svarta/röda backar och personalen på  after skiin kommer att följa dig hem. Gick lätt att ordna. Och du en sista sak, ring gärna var 5:e mil i bilen på vägen upp. Undrar killarna vem du ringer kan jag alltid låtsas vara fröken ur.

Jag önskar dig en säker resa,  och kulig försiktighet;)

"Varför är vi så jäkla snygga?"

För varje kärt besök jag får från en inte alltför fjärran huvudstad, slås jag av följande fenomen:

Att ha lämnat sitt modersland för antingen kärleken, karriären eller själens väl lämnar  många avtryck på olika sätt. Längtan till nära, till kära, till platser och minnen.
Man lämnar en identitet bakom sig för att på stappalnde ben söka sig en ny i fjärran land. Upplevelsen är omtumlande! Man blir varse om att världen ser helt annorlunda ut än minst förväntat och erfarenheten ger både negativa och positiva intryck.

Mina rötter är i mitt hemland och här finns min trygghet. Det är först när jag är härifrån en längre tid som jag är mottaglig för nya influenser och kan börja se mitt hemland med nya ögon. Omvälvande!

Alltså varför är vi svenskar så förbannat snygga? Varför har vi ett yttre som kan skrämma vilken utomjording som helst? Varför har vi en yta som gör att våra besökare känner osäkerhet inför att prata om ngt annat än vädret och varför kan vi bara "HEJA" när det är safe?  Varför blir min internationellt boende vän vid varje besök så VARSE om vikt problematik, utväx av slingor, hudproblem och "fel" mode. Varför blir stressen så påtaglig att ett besök på en svensk badstrand känns värre än att gå helt naken mitt i centrum?

Är vi så jäkla snygga eller är vi helt enkelt insnöade och har noll förståelse för att "SNYGGA SKANDINAVER" inte bara är en merit..

Till SLUT så är det så att mötet med den kulturella motsvarigheten, upplevelsen av våra världsgrannar kan dela med sig av är ett livslångt rus som sprider glädje i hela kroppen. Olikheter, mångfaldheter och oliksinnade.

Så snälla sluta var så jäkla SNYGGA!! BJUD TILL, SLAPPNA AV OCH LE! DET GÖR INTE ONT!

PS.NÄR VI ÄNDÅ HÅLLER PÅ ATT BÄTTRA OSS PÅ DEN PUNKTEN, KANSKE VI KAN GE FAN I ATT LÄRA DANIEL WESTLING KUNGAVINKA OCH LÄRA HONOM ETT OCH ANNAT BRA KNEP HAN KAN ANVÄNDA HANDEN TILL ISTÄLLET.DS


...0,02%

Medans jag loveboat-ade, fick den lilla flickans familj besked om att 0,02% härdade cancer krigare sitter kvar i den lilla flickans ryggmärg....Pappans ben är nu kapade vid låren..& tuffare behandlingar att vänta. Som att inte de som varit räckt!

Jag önskar dem all kraft och all ork för den lilla flickans skull.

http://www.barncancerfonden.se/

Tål att upprepas..!!
Jag har valt att skapa en egen insamling

"Den lilla flickan"

Startad 090315 av Den lilla flickans kamp

Därför startade jag insamlingen

Varje dag drabbas någon i din närhet, denna gången var det min kollega. Min duktiga kollegas lilla lilla flicka. Leukemi och under 3 år. Smärtan är obegriplig och vad kan man annat gör än att försöka hjälpa till. Skänk 10 kr och är vi många klarar vi 10 000 på ett år. Inte mycket att begära//Mamma till 2 flickor
http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Den-lilla-flickan/?mode=2

Absolut ALLA var där!

Förväntningarnas infrielse är fulländad! Eventet för alla vi som var med gick av stapeln i fredags. Loveboat!
Då, den tiden när livet var absolut hetast, roligast och coolast ......Utan konkurrens, hävdar alla som nu idag är i sina skarpa 40 år. Det är så härligt att minnas alla människor med en sådan entusiasm och sensibilitet. När man var där dvs, ung och oerfaren tycktes alla klubbar och barer vara svaret på allt, att komma in och bli igenkänd var en identifiering av hela ens Alterego som kunde nyttjas i många lägen... För de stackare som inte var där, de räknades liksom inte. Ganska tuff utsållning. I Sveriges andra största stad, Götet, blev det ganska snart känt vilka som tillhörde den där listan av "godkända" klubb gäster. Så hade man först lyckats att komma in på New Yaki, Harlequin eller Club Academ så hade man också avsikten att komma in i gräddan. Detta ett mödosamt arbete... Som kvinna blev man lättare och fortare accepterad, med naturlig begåvning för män, så var man en i gänget ganska snart. CV:n fylldes på under ett par år med ett antal sk "poppis killar" och nöjdheten över denna bragd började så sakteligen avta..KRAFTIGT!! Ho Ho jag har legat med hälften av Göteborgs innekillar(:))...När får man nånsin andvändning för de meriterna igen:)???

På Loveboat!!! För idag med mina snart 40 år (37,5)så gick jag till denna reunion fest....
 "Loveboat är festen för dig som vill dansa och ha kul. Här träffas alla 40+ som upplevde live "The Golden years of disco" 1975 - 19..."
Kärleken till den tid då vi hade som roligast i livet! Vill du uppleva den igen? Tänk dig flera hundra glada vuxna människor som bestämt sig att detta året ska gå i dansen, musiken och de goda drinkarnas tecken.
Så lät arrangörernas marknadsföring, och Tjosan va rätt de hade.

En glädjens hus, ett dansant fenomen, med den bästa musiken producerad genom åren, gladast vuxna människor, där leenden byttes för varje möte. Igenkännande och härliga uppsyner. Komplimanger om att tiden inte gjort någon skillnad byttes mellan såväl kvinnor som män.. ..


Loveboat rockade fett och jag ser verkligen fram emot nästa återträff...:)



PMS - en nyansrik färgskala...

För varje unik Grafisk Profil finns en PMS färg, en färg om syftar till ett evigt igenkännande av en produkt eller ett företag.
För varje PMS färg finns en särskild blandning som ger direktiv om hur färgen skall förvandlas till den perfekta nyansen...
Den blandningen får INTE ändras..
För varje unik kvinna finns ett PMS beteende, ett sätt att må som syftar till ett evigt lidande eller en helt obekymmrad framtid. Det beteendet kan INTE ändras...
När kvinnan blev  fullproppad med hormoner  första produktionsdagen verkade som att någon glömde bort att skapa en bruksanvisning. Det gjordes ingen manual eller ingick ngt garantibevis..
I sin vackra och naturliga skapandkraft kan färger såväl som kvinnan ge liv och rörelse, nyansera och påverka sin omgivning både positivt och negativt. Färger uppfyller både glädje och sorg och är som kvinnan  en palett med alla toner.

 PMS =Pantone Matching System  alt PMS=Premenstruellt syndrom
Det ena är ett referenssystem för angivande av färgnyanser, Och det andra  ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen.

Färgglatt ???
Frågar du mina nära och kära så är det helt becksvart från dag 1 och framåt.
Jag tycker att PMS borde ha en egen religion och en egen politik, jag tycker att PMS likt blödarsjuka borde finnas som brosch och kanske till och med nämnas på personbevis och körkort.
Så kära forskare, ni har kommit långt, men inte tillräckligt.

Jag önskar jag var en PMS snurra istället för en PMS cykel...





http://www.youtube.com/watch?v=mCwKbUVyHLY


Dag 29

I hela hjärtat och i alla mina, finns den lilla tre-åriga flickan. I dag på den 29:e dagen av cellgifter. Idag skall de onda krigarna vara besegrade. Så att den lilla flickan och hennes familj kan återgå till en vardag utan behandlingar. För ett tag i alla fall...

Se hela bilden


En ny dag gryr &
Jag skall på Göteborgs mesta och efterlängtade event imorgon  på oturs fredagen den 13:e  "Love Boat"  .http://www.loveboat-goteborg.com%20/.Ser fram emot kuliga möten, grym musik och goa 80 tals-drinkar...Innan dess skall vi gamla härliga väninnor träffas med lite vin och tapas för att sedan mingla på ur dinosouriernas bar..http://www.modestysweden.se/...
Får kanske bli en skvallerblogg på lördag..

Ctrl+Alt+Delete

Känslomässiga yttringar på 2000-talet har blivit alltmer tekniska och tillsynes opersonliga.
Vi vräker ut våra känsloliv på Facebook utan hänsyn, vi sms:ar vad vi vill ha sagt och i ren stress glömmer vi våra kära, vi mailar förkortade varianter av kärleksbrev och bifogar urklippta bilder från ett okänsligt google. I chattrum och på olika mötessighter profilerar vi och annonserar vi våra behov om närhet .... medans de andra som äter tacos varje fredag suckar tungt "fy fn för att vara singel"...Och då skall ni läsa deras mail och sms....NOT

Kärlekens språk har förändrats, 1800-talets poesi och prosa är ett minne blott och vi  förkortar ALLT vi vill ha sagt med hjälp av symboler och smileys. Missuppfattningarna är oändliga och väntan på en förklaring innfinner sig ALDRIG!
Att försöka trösta en väninna som blivit dumpad känns idag som en omöjlig uppgift. Alla analyser som vi kvinnor normalt sett gör av en NORMAL dumpning är omoderna. Nu skall vi analysera SMS!!!!? ??? hello...
En väninna köpte till slut en bok som med ganska enkla medel förklarar att ringer Han/Hon inte så är HAN inte intresserad! Inte alltid så enkelt att förstå..

En dator har mjukvara men visar ingen barmhärtighet, mailen innehåller i många fall en del vänlighet, men de mail som verkligen kan få en att dra på mungiporna hamnar numera i skräpkorgen, Eller kommer inte fram alls..SPAM! Visst är vi inte längre lika mottagliga för oändligt långa power-point presentationer med små ihopkrupna bebis djur, uppmaningar om Carpe Diem, krav om vidarebefodringar till 10 nära och återkoppling. ANNARS DÖR MAN UTARMAD OCH OLYCKLIG! De odrägligaste porrskämten har för länge sedan fastnat "långt ner i halsen" och man blir alldeles matt på vissa sjuka historier...

Ändå finns det många stunder när jag önskar mig funktioner som i hårdvaran är självklara. Tänk att kunna trycka Ctrl+Alt+Delete när man känner att skrivbordet inte längre är höj och sänkbart för att hela företagets projekt hamnat just där!!! Tänk att kunna göra en systemåterställning när virusen kryllar i hjärnan...Ett anti "stördachefer" program kan jag betala åtskilliga tusenlappar för att ha och tänk att kunna ladda ner coola, smarta repliker via piratebay, det hade varit grädden på moset!
Att en del av kroppen skulle fungera likt ett tangentbord hade väl säkert kunnat underlätta en del obekväma situationer. Om "man" vetat vilken knapp man skulle trycka på från början samt att lätt tillgängligt ha en escape knapp för akuta lägen! Tänk att kunna stänga av högtalarna samt höja och sänka volymen vid mer eller mindre intressanta infomöten.
Så frågan återstår väl bara då...Skall man vara en MAC med alla tjusiga designade, enkla och självklara miljöer utan virus??? Eller skall man bli en PC med gammalmodiga, praktiska funktioner och ett evigt underarkiverande med omöjliga sökvägar...

En omstart skulle ialla fall inte vara fel...ngn gång!

Snilleblixt..

Den erkända språkprofessorn Sture Allén har nyligen debiterat Göteborgs kommun 44 800kr för sitt långa och mödosamma arbete att ta fram namn till vår nytillkomna arena, Gamla Ullevi.
Konsultarvodet uppgick till 1400kr/h och det tog hela 32 timmar för Sture att komma på att arenan skall heta inget annat än just Gamla Ullevi. Fy skäms Göteborg! (Källa GP)
Vilken Snilleblixt!

Varför är det så att allt som har med kommuner att göra sällan känns varken nymodernt, kreativt eller utvecklande?
Utan att det snarare är mer som mossigt, trögt och stillastående. Varför är beslutstiden dubbelt så lång som inom någon annan verksamhet? och Varför måste alla beslut föränkras så djupt in i organisationen att när ärendet väl når beslutsfattarna, så har alla glömt vad det handlade om. Var det kanske därför som Sture fick uppdraget att döpa om Ullevi till samma gamla namn det alltid hetat? För att de glömde av vad det var de skulle göra?

Jag skulle gärna velat vara åhörare när Sture stolt presenterade sin idé...GAMLA ULLEVI!

VILKEN JÄKLA SNILLEBLIXT!!:)


Hett tips!
Gå och spinna på http://www.gymnasium.com/ den 28/3 varje lag på 12 personer spinnar en timma vardera. Total kostnad för laget 1200kr. ALLT GÅR TILL BARNCANCER FONDEN..ANMÄL PÅ: http://www.spinnofhope.se/


Vad i H-Vete!!!!

Förutom att 10 ungdomar i åldern 12-14 försökte välta min bil i lördags kväll så har Telias support blivit mer skrattretande än nånsin!!! Säger bara Vad i Hvete!!!

Min lilla vackra bil i arvet från min pappa stod helt oskyldigt på sin plats och väntade tålmodigt på sin förare. MOI! När istället 10 snorungar som inte har ngt annat för sig en Lördag kväll bestämmer sig för att vandalisera den stackaren.  Som tur är kommer min modiga granne med sin hund och skrämmer bort dem!!! Bilen är oskadd men jag är förbannad....VAD I HELVETE!!! 

Bredbandstelefoni...Tjosan och härliga LAN...Telia var med Mr Snygg för ett tag sedan (han heter så) och informerade en av västsveriges största radhusområden, alla de fantastiska möjligheter som de kan erbjuda och ordbajsandet tog aldrig slut.. Som faktisk fd IT säljare lät jag Mr Snygg förstå att informationen MINSANN inte var tilldelad ett gäng pensionärer. DVS jag lät honom svettas. När jag väl startat var resten inte sena att hänga på och Mobben var ett faktum. Sedabn det mötet så har förvisso Lan inkopplingen gjort surfningen till en orgasmisk upplevelse, MEN thats it! Jag  har pratat mer med Telias anställda de sista dagarna än med min mamma...(dvs3-4ggr/dag)..Jag är rätt övertygad om att Telia i sina tekniska kunskaper kan revolutinera i sin kunskap. Men de kan verkligen inte överträffa mina förväntningar nånsin på service. INGEN VET INGENTING OM NÅGONTING: NÅGON VISSTE INTE VARFÖR NÅGON SAGT ATT DE INTE VISSTE INGENTING. VI MÅSTE KOPPLA DIG NÅGONSTANS DÄR NÅGON ANNAN KAN SVARA FÖR JAG VET INGENTING....Historien upprepar sig och jag kan bara säga vad I Hvete!!!
 DO NOT TOUCH!!!


Jag är så himla bra!

Jag vet att alla Jante lags anstiftare förmodligen kräks åt överskriften. Men jag är bara så HIMLA bra. Alla borde verkligen på ett eller annat sätt få känna så. Uppleva den där känslan när bröstkorgen reser sig och ryggen blir som ett streck rakt upp i nacken. Man blir liksom längre med känslan. Ögonen glänser och hyn blir definitvt både klarare och rosigare (INGEN creme i universum kan ta fram denna "look") .Man vill liksom bara skrika och förmedla den nyhet som just nått serotonin banken och gett ett snabbt överslag: Toklycka! Nu kan man ju säkert undra vad en 37 punkt 5 taggare (det oxå:))kan ha åstadkommit som gör en så himla bra???
1. Jag trotsade djungelns alla lagar och besökte en välbesökt attraktion(UNIVERSEUM) en lördag!!!
2. Jag tog med ett barn för att senare kompensera det andra.
 3. Jag ägnade all min hundraprocentiga uppmärksmhet åt att lyssna på 6-åringens alla 5567 frågor/minut
4. MEN DET BÄSTA AV ALLT, GENOM ATT PÅ ALLA VÄGGAR I UNIVERSEUM SNABBT ÖGNA IGENOM TEXTEN, LITE VÄRLDSVANT SVARVA IHOP TEXTEN TILL MIN EGEN FICK JAG MIN LILLA FLICKAS FULLSTÄNDIGT TOKIGT IMPONERANDE BLICK FÖR VARJE SVAR!!!!! "MAMMA DU ÄR SÅ HIMLA BRA".....
Nu kan jag med gott samvte återgå till min vuxna ibland lite flummiga värld...bloggandes :)  Ha en goooooooo Lördag!
 Tilda

Headlines

En 18-årig man(skitunge) misshandlar sin kvinnliga (omogna) 21-åriga flickvän. Pojkvännen står åtalad, men bakom kulisserna är han redan förlåten. Paret sägs ha återförenats och GIFT SIG!!! Men halleluja! Varje dag i världen dör ett antal kvinnor av misshandel, I Sverige dör en kvinna i veckan av samma orsak. Chris Brown och Rihanna. Pop stjärnor, skönhets ideal och idoler. En man (skitunge) och en kvinna (omogen) =  UPPMÅLADE I MEDIA SOM NGN JÄKLA ROMEO OCH JULIA. Ändå såg Rihanna ut så här.


Jag hoppas att Chris trillar ner från topplistorna och att hans framtida artistliv är som en stor fet käft smäll.
Han borde nämligen få veta att få en smäll mot huvudet är absolut livshotande. I det läget man slår behöver man inte hota om att man skall döda. Man är på god väg. För många år sedan råkade jag i lite väl hög fart liksom hoppa av en häst. Inte helt smart, I min kvinnliga ridhjälm (minns att jag var rätt snygg med just den)lyckades fallet ändå åstadkomma ett par inre blödningar.(SHIT SÅG UT SOM TYSON) Alltså inne i huvudet. Min unga ålder gjorde mig aldrig särskilt orolig, men idag vet jag att jag hade en ängels vakt.
Som mor till två flickor har jag aldrig behövt avvärja några slagsmål med knytnävar, däremot klara av en del munhuggande. Att munhuggas kan naturligtvis vara våldsamt nog och det finns alla anledningar att både sänka rösten samt skärpa valet av ord. För det är mina flickor som snart skall bli stora och som snart skall träffa pojkar/män (eller kvinnor). Hur skall jag få dem att fatta att INGEN nånsin får så mycket som lägga handen på dem. Att de aldrig skall ta emot nedvärderande kommentarer eller hot.
I Hollywood, I vår stjärn himmel bland de rika och vackra så ordnar sig allt. Fick nyligen chock när jag såg Catherine Zeta Jones med en cigg, Varför Då? Jo för hon e ju toksnygg och inte gul och rynkig. Så är det så då att lika hemligt som våldet hos din granne en lördag kväll efter 10 gin och tonic är våldet och missbruket bland våra idoler. För hur som helst väljer ju media att belysa det vackra i det fula. Och i min dotters rum lyser skrivbordslampan fortfarande på två planscher, Chris och Rihanna.

Fimpa skitsnacket!

I alla kapitel av Livet, kommer olika faser med förändringar. Förändringar som trots att vi får behålla vårt fräkniga barnasinne på insidan, verkligen gör skillnad. Var sak har sin tid och sin utveckling. När man kommer till insikt om något så tillfaller en naturlig mognadsprocess. Insikt och mognad är som Bill och Bull, Helan och Halvan etc. Så från det att vi föds som små nyfikna kattungar och slurpar i oss allt vad livet har att lära, tar våra första stapplande steg,cyklar,kör moped, tar körkort och tar emot det första lönebeskedet ,så kommer vi till insikt och mognar.

Att komma till insikt kräver dock en viss övning och för somliga endast grundkurs och påbyggnad, för andra både och och en del otaliga repriser av ovan. I mötet med människan skall man ta tillfället i akt att lära sig något av denna, att vara så lyhörd att man ser den andra individen som en mentor oavsett avsikt.

Att dela med sig av sina vunna visdomar kan kännas som en form av frälsning till andra och man går lätt in en sorts sektisk entusiasm. Det man gärna glömmer i all sin glädje och yra är att de människor som är tilltänkta frälsningsoffer sällan fattar ett skit av det man säger. För ett antal år sedan slutade jag med en förlamande och stört beroende drog dvs nikotin. När jag med ren skär vilja kommit en bit på vägen kunde jag konstatera att jag kommit till insikt och att jag därefter snabbt mognade in i en aning smartare person.. Dvs någon som vill ta hand om sin hälsa. I mitt nu insiktsfulla och nya mogna liv ville jag med hela mitt hjärta dela med mig om denna kunskap. Med andra ord drog jag igång en "antirökkampanj" som varade under ca ett år: Jag tjatade så mycket att jag riskerade att förmodligen kvävas av min egen tunga till slut. Fick jag någon att sluta? Noop!

Så för varje insikt, för varje mognad har jag också fått lära mig att se att vi alla är individer som alla kräver olika tid. Tid för att känna, vilja och se. Självklart skall vi hjälpa våra nära och kära att komma till insikt och att mogna. Vi måste bara tänka på hur vi lägger fram det. Alltså FIMPA SKITSNACKET!


counting

Tack vare en god blogg kollega, Tack Fru http://annikastroberg.blogspot.com/, så hittade jag den totala förnedringsleken:). Ett synligt räkneverk..Så nu måste alla läsa!!! Ha ha 

http://easy-hit-counters.com/

Skall man börja misströsta?

Bonniers bokförlag har inte ringt, inte en enda tidning har nämt bloggens namn och annonsörerna lyser med sin frånvaro. Statistiken visar att jag har en rad trogna läsare, men kommentarerna är osynliga. I min hela tiden pågående konkurrent analys kan jag inte sluta att reta mig på det faktum att mest lästa bloggar handlar om skit och skit och inget annat.
De enda som gått förbi skitsnacket och försöker skriva vettigt och med intellektella inslag som tex frk Linda Skugge, lägger en skamfläck över hela kvinnliga befolkningens intellekt. So here we go LINDA...

Jag läste nyligen Lindas krönika i tidningen CHIC, ett renodlat modemagasin, fullmatad med knep om hur vi hela tiden skall jaga vårt bättre yttre...DÄR av alla platser väljer den MESTA kärringen, dvs, SKugge att spy galla över alla sk "stureplansbrudar". Är det journalistiskt kunnande och värt att läsa? En männska som mestadels verkar vara så förbannad och hatisk på de som inte väljer att se ut och leva som Skugge själv?? Nog för att denna värld har orättvisor och så mycket elände att berätta, nog för att det finns kultur och dåliga recensioner därefter, nog för att Skugge någon gång haft en enda vettig åsikt. MEN VAD FAN,,,,gör stureplans tjejerna för att förtjäna så mycket låg kritik. Som vuxen kvinna borde, som mamma borde ,det finnas en mer revolutionerade insikt. Ok jag funderar över hur mycket silikon man får lov att tuta i en och samma människa innan de ens är könsmogna, och jag undrar över hur äkta tårar kan komma när NK ändrar sina öppettider från en viss Blondin Bella. Men jag orkar inte lägga så MUCHO negativ energi på dessa människor och undrar om Skugge verkligen är så himla nöjd med sig själv. Lite botox kanske?


I ett litet litet land...

bor en liten liten människa..I det lilla lilla landet finns ett litet litet hus. I det lilla lilla huset finns små små möbler och lite lite plats för en liten liten människa. I hörnet i det lilla lilla huset står en liten liten säng och där lägger sig den lilla lilla människan varje kväll.

I ett stort stort land, bor en mycket mycket stor människa, han har ett stort stort hus och en stor stor säng. Runt sängen finns mycket mycket plats för  stora stora möbler och den stora stora människan. I hörnet i det stora stora huset står en stor stor säng och där lägger sig den stora stora människan varje kväll.


Varje morgon kliver de stora och de små människorna ur sina små och stora sängar för att lämna sina små och stora hus. De kliver in i varsin stor respektive liten bil och far till ett gemensamt land, Mellanlandet.

I mellanlandet skall alla stora och små blandas på stora och små utrymmen. I mellanlandet skall de små samsas med de stora. 

Båda har de samma förutsättningar förutom stort och smått. Båda lämnar de varsin boning varje morgon.
Ändå är skillnaden inte liten utan stor. För den lilla människan ser den stora, varje sig hon är liten eller stor, Men den stora människan ser inte den lilla vare sig hon är liten eller stor.!!!!


I goda vänners lag....

....Blir helgen Fantastisk...!!!
Mjuknar oerhört inför det faktum att vänner är så VIktiga!!! Måste ta hand om dem bättre och påminner mig, om och om igen....Ett Gött Motto helt enkelt!!!


RSS 2.0