Kan vi slippa John Cleese?

1994 arbetade jag på en mkt lyxig restaurang i det skattefria paradiset Jersey, Channal Island. Lite Great britain blandat med lite fransiösk riviera och en hel del tysk historik. Restaurangen var som sig bör 4-stjärnig och med sitt intill liggande Pottery även en turis attraktion. Men själva restaurangen var till 90% väl besökt av rika krösusar.

Vid tillfälle självast John Cleese. En mkt respektfull och härligt galen man. Jag och min portugisika kollega serverade nyfiket herrskapet och intresset från honom var delat. Han var lika nyfiken tillbaka och avbröt sitt sällskap för att tala med oss. RESPEKT!!!

Har alltid gillat karln och skrattat hutlöst åt Fawlty Tower, ett ställe jag förvrigt besökt. I sitt rätta forum är han Grym. NU har han dessvärre anammat svensk reklamfilm & dyker upp lite titt som tätt...
Hua kan vi släppa taget om honom eller han om oss?

Gnäll Katja är förvisso borta och glömd för ett tag, men istället så har jag drabbats av ngn akut rynk kris. I dagsljus, utan solbränna, med usel foundation ser jag helt plötsligt 10 år äldre ut... Scary vad konstig självuppfattning man kan få från dag till dag. Släpar därav ut hunden i spåret och springer som en tossa för att låta den härliga höstluften föryngra mig...


Dagens Outfit(t)..

Dagen till ära har jag klätt mig i stenkastar kläder...( blir jag inte bombad nu så vetifasen) ..EU toppmötet är på ingående och vår Internationella chef i Götet är själaglad enligt DN..-"- Nu ser vi fram emot att få arrangera bra och minnesvärda möten, som kommer att ge Göteborg en hel del exponering i utländska medier.


Öhhhhh.. Än det vi hade sist eller vad menar han? Som tur är kommer försvarsministrarna hit och med tanke på deras titel borde kanske de ta emot om nu man skulle dra sjalen över huvudet och kasta lite sten.
Smart nog verkar de hålla till på Hisingsidan och Avenyn kanske kommer att klara sig från vandaler.
Risknivån är tämligen låg, då den interantionella medverkan utesluten denna gången. Fast ha ha ha då kände de inte till PMS Katja...



I samma inlägg tänker jag också kasta en känga på Lancôme som besämt sig för att dumpa min Favorit mascara Fatale...Jag kanske kastar sten på dem också:) Nu blev jag istället på lurad en Helena Rubenstein som var lika dyr som Guld. Lucky me som snart skall få testa på och marknadsföra extra fransar hos Lotta på Pro Clinic i Billdal. Återkommer såklart med bild på nya Bambi.


 

Jag vill ha en egen måne...

Funderar på att spara ihop till en egen måne som jag klyschigt nog kan åka till, där jag kan stanna tills allt har ordnat sig.
Tänkte kalla den för sur landet...Om jag fick en egen måne, så skulle jag ta med mitt usla humör, min allt för stora röv, mitt oborstade språk och mina obstinata åsikter. Jag skulle hoppa i en rymddräkt bortom det senaste modet, utan prislappar kring tusenlapparna & verkligen utan ett känt varumärke. Icke åtsittande ngnstans!!!!

Jag skulle sväva fritt utan make up och låta håret få en utväxt likt jesus skägg... Jag skulle låta kroppen följa tyngdlösheten med en ny kärlek och plötsligt älska varje liten valk.  Ingen skulle stötas av min oförskämdhet & inga som helst konflikter skulle uppstå. Det mest dramatiska varje dag skulle bestå av jakten på flygande köttbullar och krampaktiga försök att skölja munnen efter tandborstning.

Sen efter ett tag skulle jag landa med stor uppståndelse och inta mitt ljuva jag & låta mina nära och kära njuta av den empatiska och kärleksfulla mer charmiga Katja.

Ja, jag är så förbannat trött på att förvandlas till fröken outhärdlig och har nu äntligen fått gehör inom läkarvården. Om jag så skall bli den sista att bli botad från PMS så tänker jag ta mig fn aldrig sluta försöka...
Goda råd om än anonyma är såååå välkomna..


Söndags mys..

Hur omysig och mysig är egentligen en söndag? Är det veckans mest innehållsrika & kreativa dag eller är den  helt utan agenda? Flummigt och lummigt, tidslöst och slött.Skönt och stressigt men coolt på samma gång.
Jag har i alla fall förutom att damma av en veckas levande, kastat ut ytterligare Ilandsbekymmer varit och hälsat på min lilla goa mormor. Hon som för bara ngr veckor sedan låg med skyhög sänka och blodförgiftning. Eftersom hon är 85 år & lite skruttig trodde vi aldrig att hon skulle komma tillbaka. Min mormor rockar fett, lika fett som Mikkey Dee som ju fick lämna djungeln och lämna plats för våra Sveriges bästaste B-kändisar.

Jag var på fest och drack rosé vilket gjorde att jag inte kunde påverka. Men jag är i alla fall glad att beroendet av programmet inte helt dragit över vårt sociala liv. I dag är det istället dags för Ensam mamma som söker och man funderar verkligen på om det skulle vara ett alternativ om man blev singel..?
 
Bankrånarna verkar i alla fall..God bless.. vara på väg mot säkert förvar och efter ngr dygn av james bond liv kanske det kan bli skönt med lite söndags mys...


Bankrånare

I en rådande lågkonjuktur verkar alla medel vara tillåtna. Inga medel undantagna och nu alla medel fråntagna. Vem är boven? Jag önskar på sätt och vis att det var jag. Efter att ha sett diverse olika shower i 2000-talets förnedrings-Tv kan det väl knappas finnas ngt mer spännande eller mer uppmärksammat sätt att bli rik så fort?

Helikoptertur helt utan kostnad, stegklättring i tight och läcker svart outfit, Medial upphetsning som kommer att vara i flera år och dessutom filmatiseras (Normalmstorg släng dig iväggen & ta Clark med dig..)
Alla är vi imponerade & Anna Anka fick helt sonika lämna samtalsämnena en dag eller två. Läste att hon nyligen anlände till just Stockholm och då kan man ju hoppas att hon i alla fall har cash med sig. De är ju slut:(...

Efter ett begynnande beroende av kändisdjunglar, Idoler & sömn blir bloggandet dessvärre extremt lidande. Ambitionen om att tjäna pengar på bloggen drunknar i kriminella fantasier...

Det dyker dock upp vissa hinder..kan inte flyga, misslyckades reda som ung med att klättra i repstegar, hysteriskt känslig för stress och har super respekt för polisen...


Hrm..Får nog fortsätta mitt B bloggande ..Fattig!


       Glad skit ändå!


Föräldrarkriiiizzz!

Hur gör man ? När man som förälder helt plötsligt inte räcker tilll längre??? Alltså när man själv är så utpumpad att man helst vill ha en fjärrkontroll och låta pauseknappen bara vara intryckt hela tiden. Ja, jag menar en fjärrkontroll till barnen.

Och ja, jag vet att man kan börja och tänka på dem som inte kan få barn, eller dem som förlorat ett. Jag vet att jag måste Carpediema mig själv och verkligen tänka efter....I know!

Men hur gör man när man efter en dag med 10 tals skrivna offerter, eviga kundsamtal, en lite grinig man, en skitig kaninbur och en räkning på bilens service på 3800 ( shit shit shit där rök halva min vintergarderob).
När håret är fett, träningen suger och pengarna på kontot är slut! Då är i allafall jag en skiiit dålig förälder. Jag orkar inte lyssna, svara med mild röst eller ha tålamod när jag blir avbryten. Jag kan helt plötsligt inte göra mer än en sak samtidigt och bränner vid maten för att jag råkar prata samtidigt. Med minst två barn !!


Kan man ha handuppräckning i hemmet & varför kom det inte med en bruksanvisning från BB där man tvingar barnet att  skrika efter att hon/han räckt upp handen...???

Jag älskar mina barn förgrymmat mycket !
Jag älskar bara inte mig själv med en grinig outlook...



Bloggämnen slut...

I flera dagar nu har intresset för att skriva i min blogg legat nere. I ett desperat försök tänkte jag gå över från blogg.se till metros blogg. Tänkte att ombyte kanske förnöjer.
Då jag sen i januari knepat och knåpat med diverse stilmallar här blev jag till en början postivt överraskad över möjligheterna med Metro.....


 Tre timmar senare insåg jag att det inte var ett dyft kuligare att blogga där heller.

Jag skulle faktiskt vilja rikta min blogg och hitta ett ämne kärare än livet. Så jag satte mig ned och gjorde en
I like the most lista...


1. Mina två Underbara Ungar..
2. Min sambo
3. Min mamma och min mormor och min lillebror...(ser den bloggen framför mig)
4. Sex...(fanns alldeles för många konkurrenter med bristande hjärnceller)
5. Min hund, min kanin, min öh hamster

Ingen av dessa känns ändå tillräckligt intressant för ngn läsare att bry sig om.
Jag har vid åtskilliga tillfällen gnällt över detta och inser att jag kanske skall bli en gnäll bloggare istället.
Som liksom helt "alexschulmanaktigt" bara spyr galla över allt. Det finns ju mycket skit därute.



1. Vädret till exempel..
2. Dåliga politiker
3. Kvinnor som måste se ut som de vill ge ngn en avsugning ...varje dag. Som Anna Anka tex...
5. Män som inte gillar "skogaholmstjejer", dvs killen som själv tycker att han är "So god dam Hot", att han kan nocha kvinnor som gillar att äta limpmackor på kvällen. För att han är rädd att de blir tjocka!

Fast å andra sidan finns det ju så mycket underbart där ute också... Som en september dag i Oxsjön.










Changes..

Att livet från A till Ö skulle följa ett jämnt flöde hade varit som att ha med sig facit till högskoleprovet. Förutsägbart! Förmodligen tråkigt och inte det minsta utvecklande.

I stället så går livet likt en berg och dal bana med alla dess mindre och bättre tjusningar. Jaha och vem vet inte detta ? Alla såklart & vi erfar ändringarna med ett mer eller mindre djup. Under en fest igår fick jag av en arbets kollega höra att mina samtalsämnen alltid har ett enormt djup. Jag tycker själv att jag bjuder på otroligt mkt flams, men efter att ha tänkte efter, så inser jag att hon har rätt. Jag gillar att analysera omvärlden och sätter ofta betyg efter mina egna erfarenheter. Fyra Bröllop och en begavning skulle säkert kunna varit en titel att ha på sin självbiografi.

Händelser påverkar. När jag var 17 tog jag en buss till Paris med en väninna. Vi åkte dit på måfå för att semestra, upptäcka och ha sjuuukt kul. Vi stannade i ca 4 veckor och bodde ömsom på hotell och hos en vän.
Jag träffade där en amerikansk, ett år äldre kille & fick uppleva den Pariskska romansen. Nåväl, tokförälskad grät jag hela vägen hem & vi kom att ha kontakt i hela två år efter denna romans. 
Sista samtalet är han på väg till kriget i dåvarande Jugoslavien, med sikte att rädda världen, talar han med mig som endast då 18 år hade min fåfänga som vapen. POM POM POM...Alltså jag kunde inte alls relatera till eller få en förståelse för vart han skulle just i det samtalet. Och det grämde mig efteråt att han liksom i detta samtalet valde att släppa taget och gå vidare.


I dag är jag skit glad att jag har låtit lättja, utseendefixering och Vecko Revyn låtit styra några år av mitt liv. Allvaret tenderar att ramla rätt i knät på dig ändå. De saker som kommer till dig gör att du ändras vare sig du vill eller ej. Människor vi möter, förlorar, saknar och älskar. De som fäster sig och de som glöms i samma stund.
Mina värderingar idag är starkt rotade i påriktiga händelser som har gett mig förmågan att kunna visa stor empati och förståelse för många människor.

För andra är det svårt, andra lätt och vissa människor fortsätter att blunda hela livet.
Utan förändring!



Ok tema i dagens blogg: Bakfull med konstig Ågren för ngt jag förmodligen ändå inte gjort. Måste därför rannsaka mig själv och blogga förnuftigt....






Tekniskt fel...

Vissa dagar är inte som andra. Hela systemet liksom hänger sig och rosslar till. Ungefär som vår IT anläggning på jobbet där vårt internet (vi är snart 50 anställda) är en låda med sladdar som påminner om de där knep och knåp pyramiderna. Tonvis med sladdar i en enda röra & därunder en låda som påminner om vårt gamla telefon modem. Häromdagen kraschade "hela skiten" & man kan minst säga att vi 2000 talets karriärister såg ut som ett gäng fågelholkar.

Ingenting funkade whatsoever....! I exakt samma status hamnar jag ibland, inte för att jag påminner så mkt om ett gäng gamla sladdar, men jag är väldigt lik telias telefonmodem. Jag ringer upp för att i ngr minuter ljusna och  vara uppkopplad, men senare så tonar det ringande ljudet bort och skärmen är svart igen.

Nu låter det som om jag till trots dukat under för mina genetiska förutsättningar. Ni vet den där sjörövarfabbe som sitter på ngn öde ö ngn stans och inte har en endaste guldpeng i sin kappsäck. Han har en diagnos som heter manodepressiv. Och han är förutom manisk min biologiska & genetiska far.

Noop, inte deppig alls. Inte bortsett från att jag idag förlorade två mkt kära kollegor. En för att förverkliga sin dröm i Spanien & den andra åter till sin hemort för att orka överleva förlusten av sin 3 åriga dotter. Som dog.
Tårtor, blomsterkvastar och tårar igen.

Förutom den svackan så går mitt system på bottenskrap på grund av den eviga kampen mot sköldkörtelns trotsiga beteende. Ett värde på ett blodprov som säger en sak , men visar en annan. Som att ha MVG på alla prov i skolan men få -G i examensbetyg.

Tack vare en underbar sköterska, syster Birgitta, fick jag idag kunskap om en känd föreläsare och forskare i just de sjukdomarna som rör ämnesomsättningen. Den artikeln gav nytt hopp och made my day. Var 4:e kvinna drabbas,,,kanske du? skriv isåfall jag har än så länge bara Mollgan jag kan tala med  ( ni vet alfons åbergs låtsaskompis)



Mannen jobbar, IDOL är slut, sängen ropar.....

Ibland förstår inte jag min ålder...

Eftersom tiden går så himmlans fort är det inte utan att man har svårt att hänga med. Att det skulle ha gått 38 år sedan jag såg dagens ljus för första gången känns helt sjukt. Nåväl det fina med det hela och självaste poängen med att ha massa år bakom sig, det är MOGNAD. Mosig, Mongo och Mega jobbig Mognad.

Inte bara jobbigt att hela tiden vara ansvarsfull och representera sin åldersgrupp, utan också acceptera de yngre som inte riktigt hittat dit ännu. När man med rynkad panna ( kan vid dessa tillfällen även lyckas trots botox) & tappad haka lyssnar till yngre människor, blir man lite chockartat varse om att de ännu inte fått den där AHA upplevelsen ännu.

Och då tillhör ju samtidigt jag en kull som har en hel massa gamlingar "above me so to speak...De kan och vet mer än MOI???!!
Den här närkampen pågår hela tiden, då alla människor nuförtiden är just det, yngre och inte riktigt mogna.
Allt handlar egentligen om hur mkt energi man orkar att lägga på att tillrättavisa, avvisa, visdöma..och bla bla en hel hög full med andra kärringsaktiga beteenden.

Jag blir toktrött på mig, jag blir toktrött på dem och jag blir toktrött på att det inte finna ett uträknat talsystem som liksom kunde översätta känslor.





Som bilden säger " Don't mess with mature women !"


Hollywoodfru..Don't think so.

Efter att ha blivit pepprad med IQ- befriande reklaminslag beträffande premiären av Tv 3:s satsning "Svenska Hollywoodfruar" var jag bara tvungen att titta...Inte helt oförstående inför det att man såklart valt stereotypa damer i rollerna som stendumma hemmafruar.
Nog för att de kan bada i all lyx på denna jord, men faktum är att de inte lyckades att dra fram minsta lilla avundsjuka.

Följande upplägg: Leva i ett amerikanskt hem inrett lika tacky som i playboy mansion. Ha delade sovrum, förmodligen för att din kära man varken håller tätt, bara snarkar eller inte har potensen kvar. Att inför kommande turné tvingas följa med för att agera nickedocka och det inte ens i sällskap av roliga konsertbesökande.Utan de mest spännande fansen din man har, där för att bevittna all energi du lagt på en 17 miljoner kronors outfit, är en förståndshandikappad farbror från södra wisconsin..Att sedan beskriva det som att du är där för att du MÅSTE representera din man....HA HA HA
Toppen över i:et är väl att heta Fru Anka.. OH MY GOD!!!

Nästa avsnitt får stå över, tillsammans med tvivelaktiga djungeldrabbningar med Jannike Björling. Hennesom någon grävt fram från något konservatorium. Såklart att botoxen är medpackad till malaysia...Om de nu är där?


"De lever the American Dream med full lyx och flärd. Lämna den svenska vardagen du med och häng med till Hollywood för att se dessa tre kvinnor berätta om lyxlivets framsidor. Och baksidor."
källa TV3...


Hollywoodfru...don't think so...




Nakna härligheter eller?

Jag förstår mig inte på naken. Alltså jag är ingen nakenfis och har aldrig varit (sedan 6års ålder i alla fall).
Det fantastiska och härliga som människor beskriver med nakenhet upplevs snarare från min sida enbart besvärligt. Ok, nakna bebisar är gulligt & nakenhet fyller ju klart en behaglig funktion vid aktiviteter som varma bad & fantastisk sex. Fast poängen är den att för mig är det inte själva tillståndet som gör det hela så fantastiskt utan snarare omständigheterna..

Det är så med nakenhet att lika konstigt det är att vara naken, lika fascinerande är det att se andra människor vara bekväma med sin nakenhet.
Som tex förra hösten, en tidig härlig promenad på en strand i Spanien, helt plötsligt skiljer sig klädkodexen kraftigt och överallt är det nakna människor.

Alltså jag är ju vuxen och har förutom att torka gamla i baken dessutom erfarenheter från diverse förlossningar och andra intima situationer.

Men när familjen nakenprutt framför mig springer runt och leker jage & storleken på hans "fartyg" är lika stort, långt & tjock som barnet han leker med....Muhaaaaaa...Skall man springa, stirra, skrika eller gråta???

Jag är definitivt inte generad över hur vi ser ut. Jag vill bara inte se det, dem eller dess.
Nåväl, Gud eller vem det nu var som skapade oss såg ju i vart fall till att utrusta oss rent praktiskt. Dvs rusta oss för diverse olika situationer i livet. 

Nakenhet skall ju vara en frihet och befria oss från stereotypa könsroller. Samtidigt skall vi med hjälp av speglar och konstiga kurser lära oss att älska våra kroppar.


Hujedamej säger jag bara.

I show only my ass, when I'm asked to.



 


time to break free....

No more ginseng, honung eller pressad citron. Inga mer baljor med varmt vatten eller ryggläge! Inget hamnlopp eller andra överaktiva events. Helt enkelt time to break free..

En exakt vecka i sjuksäng, snörvlande, spottandes och hostandes gör en liksom spak och lite blödig. När krafterna för att resa sig upp är slut, och den mödosamma vägen från punkt A till B liksom rensar skiten ur en då är man inte tuff. Kan tyckas lite överkurs att blogga om en influensa, men för mig har den fylllt de sista 7x24 timmarna. NON STOP!

I dag är det nock och ikväll är det fest. Buffen består av andra klassens import Vodka, Gin och lite sköna gröna fruktlikörer. Citronerna & limen slåss bland färgglada sugrör och juicer. Snacks, supersött godis och hembakad kladdkaka är måsten och kl 19 anländer de skönaste av gäster. En go liga människor som tillhör eliten av party tomtar. Dans Jonas, shot Cia, Porr Pelle & skratt måsen Mattias mfl...Tillsammmans utgör vi en skön samling glada & positiva amigos.

Sprit löser upp det mesta. Tom en seg flunsa.

Jag klev ur rolllen som messjuk hoppade i de högklackade pjucksen och dansade hela natten lång.

Skall censurera & retuchera bilderna Så får vi se vad ni får se.

Pöss

Klass 9C

Häromdagen kom min dotter och talade om att hon ville byta skola. Enligt henne så är skolan hon går på från sjuan till nian, helt värdelös! Precis alla skall byta.
Till vadå undrar vi? Jodå, hon vill gå på ökänd privatskola i stan.

Kan inte uttala mig särskilt om varken nuvarande kvalite på högstadiet där hon går nu eller inte om ovan nämnda privatskola heller. Jag vet bara att situationen var omvänd när jag var 12 och faktiskt gick just på hennes skola.
På den tiden gick all rikemans barn på sk privatskola och vi andra var inkvarterade på kommunala skolor där vi bodde. Geografin styrde alltså.

Visst var vår skola inte särskilt classy & visst var vissa av lärarna inte några höjdare. Men med facit i hand vet man ändå att det berodde mycket på varje enskild individ. 
Jag vill självklart att min dotter skall få tycka och vilja byta skola, men jag vill verkligen ha rätt åsikt om varför. Rätt vilja och passion. Då skall hon få gå i vilken skola hon vill.

I klass 9c var vi en hel del främst brudar som ägnade allt för lite tid åt skolarbete. Suck! Jag var utan tvekan en av dem och lämnde nian med alldeles för låga betyg. Var skolan skit? Japp! Var lärarna usla? Japp! Var jag orsaken till mina dåliga betyg? Noop!
 
Idag hade allmänbildningen som ges alldeles gratis i grundskolan suttit som en smäck. Men som tur var fick man skinn på näsan och mycket fantasi. Det kan rädda vilken middags bjudning som helst.


Nåväl, klass 9C har banne mig gjort avtryck.
 
Vi har HM chef, New York, representanter i köpenhamn, ambulanssköterska, toppmodell i Paris, Nyhetsankare på Västnytt, projektledare i Götet, en pastor,säljare, anställda på lear och så många fler fantastiskt duktiga människor..


Nygårdsskolan, not to bad anyhow...
 

Mötley Crüe..

Aldrig hört en låt, aldrig lyssnat på den sortens hårdrock. Helt plötsligt sitter jag med deras sjävbiografi i handen.
Visst känner man till Tommy Lee, den Tommy som gifte sig först med sköna Heather Locklear och sedan Baywatch Pamela. Men resten i bandet då?

Jag har i vart fall inte koll alls och tog mig an boken i pocket form med viss tveksamhet.
Mötley Crüe - The Dirt är en så sjukt sanningsenligt skriven biografi att varje händelse skriker Galenskap.

Drugs & rock´n roll....= mesigheter om denna boken får tala...
Boken tar dig från sorgliga och verkliga hemförhållanden igenom droger som knappt går att stava till för att sedan snubbla rätt in i sex som rent tekniskt borde vara omöjligt att genomföra.
Det är bitvis porrigt och stimulerande, i nästa sekund avsmakligt och äckligt.. Är du minsta lilla obekväm med jämlikhet? läs inte boken. Medlemmarna behandlar kvinnor större delen av boken som avskum & de flesta kvinnor låter sig vara just det. Fast jag kan ändå inte låta bli att skratta åt den tjej de kallar Bullwinkle som av en enda anledning får vara med länge...Hon kan få sprutorgasmer...Helt sjukt!

Nåväl, det intellektuella i boken får språket och artisteriet stå för. För boken är endast galen, galen och galet underhållande. Så för alla Nobelpristagar läsare. Don't bother!

Och jag är trots vuxen ålder, sambo och tonvis med intelligens tokig i rockers...

ThumbnailThumbnail


Ålderns baksida

Det skall kännas att bli äldre.

Den existensiella frågesporten fortsätter och svaren blir tydligare ju äldre man blir. Man kommer att dö.
Min 12 åriga dotter går nu igenom den smärtfyllda period i livet som gör människor man älskar dödliga. Hon kom gråtandes till mig och undrade om vi kan dö? Vi hennes skyddsänglar och överbeskyddare, är vi dödliga?

Jag minns själv hur stora krokodiltårar föll från min kind som liten vid bara tanken av att mormor, mamma eller pappa skulle dö. Döden är svår att förstå och än mindre svår att acceptera, särskilt när den inte är naturlig.

Min mormor ligger nu på sjukhus med åldrande sjukdomsbild, samt med sviter av ett långt liv som rökare. Hon är hela 85 år och har levt ett långt och lyckligt liv. Är det slut nu?  Det vet vi  inte, vi vet bara att skall man avsluta livet lika lyckligt som man levt det så skall man inte behöva lida.

I dag är jag 38 år, RESPEKT! Två år kvar till det fantastiska 40! Borde jag krisa? Njuta ? skratta? gråta?

Äh, jag tar det med ro, influensa sjuk som jag är känns åldrandet verkligen KANON... Min mamma var orolig att jag till trots skulle springa mitt inplanerade lopp på lördag, men NO Worries jag orkar knappt gå från soffan till köket...

I en bloggande värld kan man konstatera att de kreativa influenserna är totalt förstörda av Influensan.

Åter med ngt mer spännande när det väl händer....



Fokus..

I en begäran på reflektioner samt kreativ kritik gällande min blogg fick jag frågan dels vem jag bloggar för och om det finns något ämne jag fokuserar på...

-Öh..jag bloggar för att jag tycker om att skriva. Till vem? jamen, till vem som helst. Alltså jag blir ju själaglad bara ngn läser.. Målgrupp? Ok, kanske kvinnor, men ingen särskild ålder...eller?
Totalflummigt alltså. Jag bara skriver det som faller mig in och vad som faller mig in är humörsavgörande. Är det en dagbok? Ibland.

Skaffa dig fokus och satsa på ett ämne. Yee, som vaddå?  Mina intressen förändrar sig i raketfart och jag kan aldrig garantera att samma åsikt lever kvar i mer än maximum en vecka.
Jag gillar att vara variations-uppfinningsrik och slänga mig med blandat upprörande och mindre bekymmersamma ämnen. I livet och på riktigt.

Har studerat konsten kring bloggar, läst samtliga uppsatser skrivna om ekonomiska fördelar och möjigheter.
Men jag hamnar alltid i samma ruta igen. Meningslöst, underhållande, skitkul och oplanerat bloggande är ju  absolut min grej.


Min blogg alltså= min grej:)

Jag är tok ärlig när jag skriver och  är självutlämnande inom ramarna för min värdighet.


Däremot blir jag sjukt glad om jag får feedback och att tänka till bakom skrivandet är en utmaning.



Snorig, hostig och gnällig hälsning från sjukstugan:)

Gynntomierska....

I tidigare inlägg skrev jag om eventuell möjlighet att kunna välja kön. Trivs förvisso kanon med att vara just kvinna, men förvånas fortfarande över att skillnaderna könen emellan är så stora.
Att vara snygg är ju förvisso ett heltids jobb och just skönhet verkar både förföra & förgöra människor världen över. Skönhet inspirerar och fascinerar.

Som liten blogg människa tvingar jag mig själv att läsa bloggar vars popularitet är en gåta för att försöka förstå.
Vad som krävs för att antalet i statistiken skall slå i taket och kurvan inte längre rymma skärmen på min laptop. Gynning.net....sanningen och inget annat än sanningen...Med modifikation. Carolina är stört snygg & bilderna som är publicerade fäster läsaren (tittaren) vid bloggen och gör dig beroende...
Själva skrivandet däremot...Hands up för teenagers. För unga kvinnliga sinnen som vill bli brutna av självförakt och mindre kreativitet än hos en daggmask..
I ett inlägg tar i vart fall Gynning upp kampen mot en annan åsiktsbildande mindre snygg bloggerska vid namn Katrin Zytomierska, numera lycklig med allas storbystade  damers våta drömman Pucko Rimér (sorry Bingo heter han visst).

Den allra högst obildade, ointressanta gapiga & ej revolutionerade "skribenten" har spytt galla över 18-åriga Kenza som toppar alla listor bland mest lästa bloggar just nu. Carolina försvarar genom att hugga tant Zytomierska i benet...HA HA HA

Kan läsning bli mer trivial och förvirrande?

Väldigt förkyld och supersjuk är jag på hugget och mår illa på det faktum att skall min blogg läsas av ngn annan än närmast sörjande...Då måste jag skaffa retuschprogram, köpa botox, bröst, vimmel kille eller så använder jag bara överskriften Fuck you all....




Tänk om....

..det när man påbörjade sin resa som embryo i mammans mage fanns en enkät att fylla i. Ett frågeformulär som kunde avgöra om du ville födas som man eller som kvinna?
Följande frågor skulle finnas med?

Vill du som liten okontrollerat dygnet runt gå och dra i det organ som vuxnar kallar "snorren" och till råga på allt benämnas som söt? Vill du dessutom få tveksamma reaktioner inför "att vara kissenödig alternativt ha stånd"?

Eller vill du så fort som du kanske måste klia dig lite nedanför midjan bli upplyft i speedad hastigthet och bli hyschad åt samt höra de vuxna viska blääää..

Vill du i ett senare livsskede ständigt behöva hävda dig med nävarna, testa allt som är på gränsen till livsfarligt och utamana ödet konstant? Döda insekter, spottas, kasta sten och mosa lera i ansiktet på tjejen du förmodligen är kär i?

Eller så tycker du kanske att det känns spännande att alltid vara på sin vakt, sitta vackert, tala fint, leka med dockor och hela tiden vara redo att vara utanför, inte leka tre, prata skit om din närmaste och le vackert men
falskt?

När livet så småningom kallas vuxet så längtar du nog efter att vara totalansvarig för ekonomin, vara myspappa, förstående, uppmuntrande, vältränad & en rad andra egenskaper svåra att begripa...

För att inte tala om hur stimuelrande det är att välja PMS, ständigt tro att man måste vara snygg, bantandes, överkänslig, karriärslysten, ammande , kontrollera tyngdlagen, inte vara rödstrumpa men ändå jämlik...??

Tänk om....

JAMEN SNÄLLA.................

Lägger till en liten bedjan..


SNÄLLA LÄMNA EN KOMMENTAR...DU är ju ändå inne och läser och det skulle värma mitt skrivande hjärta så....


Kram från brunett bolla:)

Katja

Lets talk about sex..

När man har döpt en blogg till thequinna så ger det en vissa fåniga rättigheter. Dels att vara just det, KVINNA, men också fånig. Jag behöver inte med en sådan överskrift skriva långa, tråkiga och politiskt korrekta inlägg.
En manlig bekant frågade skämtsamt en gång vad vi tjejer talar om...-Kukar ? Sa han skämtsamt..
- Ja visst svarade jag , det också.

För det är klart att vi visst pratar om män, snusk & fantasier...Det brukar blandas med härliga, förfärliga och gungande skratt. För det mesta.

Ett fenomen som nu är gammalt är att ha sk "sexparty". Det brukar gå till så, att för det mesta medelålders, sexuellt understimulerade alternativt sexuellt hämmade kvinnor möts hemma hos någon för att några timmar senare gå därifrån med varierande storlekar på allt från dildos till alternativa kinesiska kulor...

I början av kvällen sitter man intelligent konverserande om mannens löneförhöjning, om utbrändhet och om svekfulla vänninor. En knapp halva vin senare sitter samma damer högröda i fejset och undviker så många igenkännande ansiktsuttryck som möjligt. Presentationen av sexleksaker är både fånig och pinsam...
Fast när den andra halvan av vin smugit sig in i systemet då köper vi så mkt saker att vi väl hemma glömer var vi skall stoppa dem...

Härligt inte sant? Jag röstar för att kvinnor borde anamma sitt sexuella jag och verkligen se till att göra sig hörd och rörd..på rätt sätt.

Disskusions ämnet kan komma från det faktum att jag denna lördag kväll sitter själv....
Lets talk about sex...:)




A friday night with Telia...

I en värld där konkurrensen styr måste vi som vill överleva tassa på tå. Vi måste gå till service inriktade ytterligheter & helt enkelt vara smartare än vad vi vill. Kunden har aldrig haft så rätt som nu och besitter samma makt som arbetsgivaren. Vi och de kan välja och vraka. Skillnaden mellan säljaren och konsumenten är så finkänslig att vi ibland glömmer av vem som är vem. Rollerna överträder varandra och man blir lätt både utmattad och förlamad samt frustrerad..
Jag älskar till exempel att handla på nätet & brukar vara super nöjd med alla leveranser. Jag har förstått att de flesta som startar en sådan verksamhet lägger stor vikt vid att vara service minded. Samt snabba. Ibland hinner man inte trycka på skicka förrän avin ligger i brevlådan.
Men så då och då stöter man på företag som bara vägrar att känna sig besegrade av dina önskemål eller inköp.
Ta tex baresso.se, skönhets sight med bla mina favorit produkter TIGI samt Sebastian Trucco. Vid sista beställningen dyker inte varona upp på flera veckor trots order bekräftelse...När jag ringer så blir jag både oförskämt och otrevligt bemött. Och inte bara det jäkligt bort glömd!!! Ger det ett andra försök och suck...Vilka Idioter...Hämnden är ljuv och jag uppmuntrar  INGEN att handla hos BARESSO!!!

Nästa pucko leverantör heter Telia & för inkoplling av digital tv genom Telia, Vad du än gör RING INTE DERAS SUPPORT!! Ring din gammelmormor, det går både fortare och du får mer hjälp.

Tänker också ge en känga till uteungar.se som hänger fast vid frakt kostnaden på 49 kr men samtidigt förlorar en kund...forever. Jackan från Didriksson blev köpt hos minishop istället.


Whatever...Dont spend a friday night with Telia ...It might drive you crazy,,,


Skulderblad...


Rakt på sak och svar på tal...

Hur uppfattas du av andra? Hör dina vänner vad du säger och förstår de innebörden?
 Når du fram med rätt budskap eller är budskapet endast klart inuti din skalle? 
Tolkas ditt ansiktsuttryck in på det sätt som du önskat att det var menat? Eller syns  dina tankar oavsett antal muskel övningar i ansiktet?

Jag blir ofta påmind om hur jag kan vara när jag möter någon likasinnad själ. Ibland är det ett ömsint möte, men för det mesta en käftsmäll. Jag brukar sedan försöka bevara den brännande känslan på kinden. Jag tänker för mig själv. Fy &)&%&¤# så skall jag aldrig säga igen!!!

Konstigt nog så snavar jag på samma mina lika snart igen, men fallgroppen eller smällen är lite lindrigare för var gång.Hur ärlig är passande för dig att vara och hur ärligt är smakfullt att ta emot? Måste man säga precis vad man tycker och bör man göra det utan att fin grammatisera upplägget??



Rakt på sak, kanske skall komma efter svar på tal hellre än innan. Då vet man i alla fall att man har en tålig motståndare...


Vill man vara fin får man lida pin...På riktigt!

För ett år sedan satte jag min första tatuering. För att hedra min far valde jag rätt och riktigt att sätta ett minne efter honom på min kropp. I form av en tatuering. I 37 år hade jag avhållt mig från att rista in ngt som inte går att ändra. Nu kunde det ristas i sten. Och i färg. Med en nål.

Mycket skall ha mer och mer skriker efter ett begär av ytterligheter. Ytterligheter ledde till en tatuering till idag.
Jag vet inte om beslutsamheten kring min minnes tatuering kvävde nålens intrång i min hud....
Det minst lika hedersvärda budskap som nu sitter på min skuldra däremot. Gjorde SKIIIIIT ONT!! Varje litet nålstick. BUT...efter förlossningar, tålossningar, midnattslopp & njursten..Så biter man ihop.

Så med en halvt spräckt trumhinna, blod rinnande ur örat..Exstensions som lägger ålderskrisen på is, som med sitt nyhetens behag spänner i botten på huvudet så det värker är jag nu dessutom inlindad i kladdig gladpack med tejp. Både på helt ny tatuering samt för ifyllnad av befintlig.

Super osexig, uråldrad och skit gnällig Katja såg dessutom idag Filmen 12345665847582345752 Kapad...öh eller nåt  med Travolta och Denzel...Been there,done that...vi kom , vi såg och vi somnade...


Bild på tatuering efter 24h...

RSS 2.0